Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Producten in de kijker... bij Babinimo

Over Babinimo - eco bio babyspullen voor de allerkleinsten

Babywinkel Babinimo kiest voor natuurlijke Eco-Bio en Fairtrade Babyspullen

 

Bij Babinimo vind je enkel producten die onder het label 'Eco-Bio-Fairtrade' vallen.


Babinimo verkoopt ecologische - biologische babyspullen in natuurlijke materialen (biokatoen, wol, zijde) voor de allerkleinsten: rompertjes, wikkelrompertjes, babydekentjes, eerste pyjama's, enz.

Wij verkopen momenteel babyspulletjes van volgende merken: Cosilana, Disana, Lana Naturalwear, David Fusseneger, PoPoLiNi
 

Waarom kiezen voor eco-bio-organic-fairtrade?

Voor een goede gezondheid

Babyspullen van natuurlijke materialen die geteeld en verwerkt zijn volgens de eco- en bio-principes zijn veiliger voor de gezondheid van je baby en jezelf, maar ook voor de gezondheid van de boeren en de mensen die deze producten verwerken. Door te kiezen voor babykleding gemaakt van gecertificeerde biologische katoen, wol of zijde, voorkomen we dat baby’s met hun nog onvolgroeid immuunsysteem in aanraking komen met gevaarlijke chemicaliën en bestrijdingsmiddelen. Ook voor baby’s met een allergie blijkt dat het dragen van biologisch katoen, wol of zijde voor een duidelijke verbetering zorgt.

Voor een schoner milieu

Voor het verbouwen van regulier katoen zijn zeer veel giftige chemicaliën nodig. Van de totale hoeveelheid pesticiden die wereldwijd worden gebruikt komt 11% voor rekening van de katoenteelt, voor insecticiden is dit 25%. Vaak zijn dit zeer giftige middelen, die hier bij ons al lang verboden zijn en een verwoestend effect hebben op de natuur en de mensen die ermee werken. Voor het verbouwen van katoen is het niet nodig kunstmest te gebruiken, organische mest is voldoende. Als er geen chemische middelen en kunstmest gebruikt wordt, komt het ook niet in het milieu of in het drinkwater. Een hele verbetering voor de vaak arme landen waar katoen vandaan komt.

Voor een eerlijke economie - Fairtrade

Traditioneel katoen is goedkoper dan biologisch katoen. Dat klopt als we uitsluitend naar de prijs kijken. In de prijs van traditioneel katoen zijn echter de verborgen kosten niet opgenomen. Verborgen kosten die de lokale gemeenschap betaalt voor bijvoorbeeld het zuiveren van het drinkwater of het herstellen van het vervuilde landschap. Door kinderarbeid en uitbuiting van arbeiders worden de prijzen zo laag mogelijk gehouden. Voor Babinimo letten we er op dat de babyspullen die we verkopen 100% gecertificeerd biologisch is en dat deze volgens het FairTrade principe is geproduceerd en vervaardigd, eerlijke producten dus, waarbij ook daadwerkelijk iedereen baat heeft bij de verkoop ervan.

Aanbiedingen