Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Onesize Luiers van PopoLini - in naturel biokatoen

25% Korting
  • Onesize Luiers van PopoLini - in naturel biokatoen
€ 15,95
11,96
Verwachte levertijd: 3 werkdagenVoorraad: 2

Deze handige onesize luiers van PopoLini kan je heel de luierperiode gebruiken, al vanaf de geboorte totdat je baby zindelijk is.

Er zit een extra inlegger bij die je met 2 drukknoopjes kan vastklikken, dit kan handig zijn als je hem ook als nachtluier wil gebruiken of voor baby's die veel ineens plassen . Erover komt dan nog een overbroekje om het waterdicht/lekvrij te maken. 

Herbruikbare luiers in biokatoen

De PopoLini luiers 'organic' zijn gemaakt van 100% biologisch katoen.

Ze zijn heel zacht en soepel en passen mooi aansluitend rond de beentjes van je baby. Verder zijn er ook geen elastiekjes die te strak kunnen zitten rond de buik of beentjes en de rand waar de luier mee omgezoomd is, voelt soepel aan en is niet te dik of stug.
Wij gebruiken wij ze dan ook graag als nachtluier of om langer aan te houden bij autoritten of wandelingen in de draagdoek.

De luier is heel gemakkelijk aan te passen van maat. Voor de kleintjes kan je de voorste rand omslaan; er staan extra drukknoopjes om de luier ook op deze manier makkelijk dicht te kunnen klikken. Moest je baby's buikje toch wat te mollig worden om aangenaam te zitten, dan zijn er ook nog een soort verlengers verkrijgbaar om de luier wat te vergroten bovenaan. 

Wasbare luiers in één maat van baby tot peuter te gebruiken

Voor een kleine of pasgeboren baby kan je de bovenste rand naar buiten vouwen, je hebt dan ook nog geen inlegger nodig de eerste tijd. Ze lijken op het eerste zicht wat breed, maar doordat ze zo zacht en soepel zijn, kan je ze gemakkelijk wat modelleren om tussen de kleine beentjes te passen. Wij hebben ze de eerste maanden nog niet gebruikt omdat we toen nog andere newborn luiertjes hadden. 

Als je kindje groter wordt, doe je de luier dicht zonder de rand om te vouwen en kan je eventueel de inlegger erin doen voor meer assorptie.

Demo-video van PopoLini over het gebruik van deze onesize luier:Wassen en drogen van wasbare luiers:

PopoLini onesize luiers zijn handig in de was:
  • biokatoen kan zonder probleem warm/heet gewassen worden
  • niet teveel wasmiddel gebruiken, liefst zonder enzymen
  • ze drogen best wel redelijk snel
  • verslijten niet snel (je kan ze gerust voor meerdere baby's gebruiken)
  • bij een tweedelig systeem (luiers en overbroekjes apart) moet je de overbroekjes niet elke keer in de was doen, waardoor ze echt wel langer meegaan

Nieuwe wasbare luiers - voor het eerste gebruik:

Nieuwe wasbare luiers moeten eerst voorgewassen (enkele keren) of geweekt en gewassen worden, anders absorberen ze nog niet. Pas na een 10-tal wasbeurten absorberen ze optimaal. Daarvoor kan je ze ook al gebruiken, maar dan telkens sneller vervangen. Ik laat ze altijd vooraf 24 tot 48 uur weken in een emmer koud water met een kopje azijn erin, dan blijven ze ook langer zacht.